En vecka kvar på KROR-kursen och le examinationspanik börjar infinna sig. Är alltid bra med ett litet snabbmatsförråd inför fullspäckade dagar tänkte jag så jag gick inte till coop för att köpa micropizza utan gav mig ut i det deprimerande duggdisregnet endast för att införskaffa tre rödlökar.
Sedan kunde jag äntligen sätta igång tillagningen av min BERÖMDA LAX- OCH PASTAPANNA ...med ambitionen att göra lite matlådor. Den kanske inte är fullt så berömd ÄN men den kommer att bli det för den är superlätt och supersnabb att göra och supergod och supernyttig och jag kommer att laga den till mina barn, barnbarn och barnbarnsbarn ända tills dagen då jag inte längre orkar hacka rödlök.
Nästan så att jag borde slänga in receptet här (inte mycket till recept dock, knappt nödvändigt för det är SÅ superenkelt att ni nästan kan lista ut det själva men det kan ni nog inte för då missar ni hemlisknepen hihi) men jag tror jag spar det till tantbloggen. Måste ju börja samla på mig lite tantigheter om det nu ska bli nåt med det någon gång.
Matlagningen började som så många gånger förr med att jag satte på spisplattan och efter ett tag gick och funderade på om inte pastavattnet skulle börja koka snart på den ultrasega sketna stenålderskorridorsspisen! Ja, som så många gånger förr fel platta som blivit upphettad. Oops, fick lite dåligt samvete för energislöseriet.
Vidare hällde jag i smör istället för olivolja i stekpannan som så många gånger förr. Inget stort misstag men det ska vara olivolja. Jag hade även misskalkylerat mitt laxförråd så när allt var färdiglagat och jag ätit en något rödlöksöverdoserad (om det nu är möjligt för det är ju ändå bara gott) portion av min soon-to-be-if-not-already berömda maträtt blev det mat över till hela en och en halv matlåda! Ett fantastiskt matförråd... Jag hävde ändå ner allt i en låda för en halv är sällan något att spara på då de oftast inte bli uppätna av mig på grund av någon outgrundlig anledning.
Yeej, mästerkocken i egen hög person. Tillräckligt hög för att lyckas göra så många misstag på en maträtt. Men supergott blev det ändåN :)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar